Behandlingsmetoder

Vi behärskar flera olika massagetekniker. Vilken massageteknik som kommer att användas för just din behandling bedöms individuellt oavsett om du lider av något besvär som du vill ha åtgärdat eller bara vill få en skön stund med avkoppling.

Man uppnår det bästa resultatet av en behandling genom att anpassa (adaptera), massagetekniken till kroppens behov, och det kallas därför för adaptiv massage. Massagebehandlingarnas priser varierar.

Klassisk massage

Klassisk massage

Klassisk massage är en teknik som består av relativt djupa grepp. Med denna teknik kan man bidra till att minska muskelns spänning, muskeltonus, samt neuromuskulära spänningar. Detta leder till att ledrörligheten förbättras, svullnader minskar, muskelspasmer minskar. Dessutom stimulerar denna teknik både blodcirkulationen och lymfdräneringen.

Deep Tissue massage

Deep tissue massage

Deep tissue massage är en djupvävnadsmassage, även kallad myofasciell massage. Detta är en specifik teknik som används för att återställa bindvävens proportioner till normala. Med hjälp av djupvävnadsmassage kan man öka rörelseomfånget, skapa en bättre hållning och återställa musklernas funktion. Under en Deep Tissue Massage är det främst bindväven som behandlas, det vill säga, fascia, senor, ligament, ledkapsel och benhinnor.

Kiromassage

Det här är en massagebehandling som blandar olika tekniker. Under en kiromassage använder man sig av de klassiska massagegreppen men också olika massagetekniker från öst, bland annat kinesiologi. Det är en mycket lyckad kombination och en av de absolut populäraste metoderna som används idag. Under en kiromassage anpassar terapeuten greppen och teknikerna efter individen och de specifika problem som personen i fråga har.

Myotensiv massage

Om man vill öka sin rörlighet och elasticiteten i lederna och musklerna ska man välja myotensiv massage. Denna massageteknik är mycket avancerad och förutom att öka rörligheten och elasticiteten kan man även lindra muskelsmärtor. Myotensiv massage lämpar sig extra bra för idrottare men också för rehabilitering efter en skada.

Artikulering

Artikulering massage

Med hjälp av tekniken Artikulering kan man hjälpa kroppen att återställa och normalisera muskelspänningar och ledernas elasticitet. Artikulering är ett komplex av passiva rörelser och går ut på att förbättra rörligheten. Med denna teknik bidrar man också till eliminering av toxiner och metaboliter från ledområdet genom att man normaliserar blodflödet och lymfflödet. Artikulering kan också bidra till smärtlindring och ger en skönt avslappnande effekt då tekniken minskar retningar i nervsystemet.

MyoRelax massage

MyoRelax massage

Myorelaxmassage riktar sig främst som behandling för muskelvävnad som befinner sig i hypertonus, alltså kraftig muskelspänning alternativt muskelspasmer, av olika orsaker. När en muskel befinner sig i hypertonus försämras blodcirkulationen och det ansamlas nedbrytningsprodukter. Med hjälp av de tekniker som används i myorelax massage kan man hjälpa musklerna att slappna av, ge ökad elasticitet och minska kontrakturerna. Myorelaxmassage har även god effekt på stress.

Cerviko-Kranial massagetekniker

Cerviko-Kranial massage är inriktad på att behandla axlar och nacke. Tekniken ger en ökad rörlighet och tar bort spänningar vilket, i sin tur lindrar spänningshuvudvärk. Har även god effekt på nackspärr.

Mjukvävnadstekniker

Det finns flera olika mjukvävnadstekniker, bland annat proprioceptiv muskulär facilitering, post isometrisk relaxation och positionell relaxation. Dessa är några specifika tekniker som används på mjukvävnad och hjälper till att töja ut förkortade, spända eller kontraherade muskler. Man kan även förstärka försvagade muskler, minska smärta lokalt och minska svullnad. Att använda olika mjukvävnadstekniker är den bästa metoden för att behandla triggerpunkter och myositer. De har även en mycket god effekt på ryggskott, så kallad lumbago.