Gravidmassage

Det är underbart att vara gravid. Det kan också vara tungt att bära runt på barnet i kroppen, så många kan uppleva att graviditeten är fysiskt krävande. Om du upplever att du är särskilt stel, spänd och öm lite varstans kan en gravidmassage hjälpa dig att slappna av. Hör med barnmorskan eller läkaren om det går bra att du får massage – man ska alltid dubbelkolla – och kontakta sedan mig på Ditt företag. Jag är utbildad massageterapeut med mångårig erfarenhet av gravidmassage, och kan ge dig massage såväl hemma som här på Ditt företag.

Vad är gravidmassage?

Gravidmassage StockholmGravidmassage är ett samlingsnamn för den massage man ger gravida under eller efter graviditeten. Massagen ska ges av en utbildad massageterapeut med kunskap om massage för gravida. Det går att använda många olika redskap vad gäller gravidmassage. Jag använder personligen massagebänk och bäst av allt är att jag kan ta med mig bänken hem till dig. Lägg dig tillrätta på massagebänken och känn hur hela kroppen får vila!

Hur kan massage för gravida vara bra för hälsan?

Medicinare forskar på hälsofördelarna med gravidmassage. Mycket forskningsarbete återstår innan sambanden mellan massage för gravida och bättre hälsa är helt kartlagda. Dessa hälsofördelar har man dock hittills kommit fram till:

Gravidmassage kan…

  • Minska oro
  • Lindra smärtor i ryggen och benen (till exempel vid foglossning)
  • Förbättra sömnen
  • Reducera nivåerna av stresshormonet noradrenalin

Det finns även tecken på att deprimerade gravida som får massage kan få…

  • Ökade nivåer av må-bra-hormonerna serotonin och dopamin
  • Minskade nivåer av stresshormonet kortisol
  • Överlag en känsla av ökat välbefinnande

Var kan man få graviditetsmassage?

De flesta arbetsgivare vill att deras anställda ska må bra, och erbjuder därför företagsmassage på arbetstid. Jag tar gärna med mig min massagebänk till din arbetsplats, där jag kan ge ”vanlig massage” och gravidmassage. Tack vare hälsofördelarna med massage kan du och medarbetarna må bättre och orka mer i vardagen.

Jag har full förståelse för att du kanske vill pausa lite från vardagen. Om du känner att du vill ha ett litet, mysigt avbrott från alla måsten och stärka dig inför förlossningen är du varmt välkommen att boka tid hos Ditt företag – Stockholms smidigaste massage!

Är massage säkert när man är gravid?

Om din barnmorska eller läkare avråder dig från gravidmassage ska du förstås inte gå på en behandling. Känner du dig osäker på om massage passar i ditt tillstånd kan du alltid fråga vad barnmorskan eller läkaren tycker först. Du bör undvika massagebehandlingar om du känner av illamående, har kräkningar eller löper risk att få missfall – i de lägena kommer din sjukvårdskontakt troligen avråda dig från eventuell gravidmassage.

Vilken typ av gravidmassage är bäst?

Som påpekat tidigare är gravidmassage ett samlingsbegreppet för massage man får under graviditeten. Begreppet avser inte en specifik typ av behandling. Vissa massagebehandlingar är bättre än andra när man är gravid:

  • Djupvävnadsmassage: Jag masserar djupt ner i vävnaden. Trycket är ganska fast och ihållande under hela behandlingstiden.
  • Klassisk svensk massage: Jag masserar med långa tag och fokuserar på att mjuka upp både muskler och leder.

Klicka på “Boka” i menyn och ta kontakt med mig för att lära dig mer! Jag återkopplar snarast och då kan vi även gå igenom hur gravidmassage fungerar samt boka en eventuell tid.