Massage för funktionshindrade

Om du eller någon som står dig nära är funktionshindrad så kan en skön och upplyftande massage vara en av de bästa gåvorna. Att få koppla av och låta en erfaren massör mjuka upp muskler och leder är inte bara lugnande och njutningsfullt utan även välgörande mot smärtor och spänningar.

Vem behöver massage för funktionshindrade?

Massage för funktionshindrade

Det finns många olika sorters funktionshinder och medan vissa är medfödda så kan andra ha uppkommit på grund av en sjukdom eller skada. En del funktionshinder består av förlamningar eller lemmar som fattas och andra av nedsatt rörelseförmåga eller okontrollerbara ryckningar och spasmer, och vad de ofta har gemensamt är att kroppen lätt blir stel och spänd. Tar man sig fram med rullstol blir armar och axlar lätt trötta, kanske måste man sitta i en viss position hela tiden, och har man drabbats av en partiell förlamning eller ett potentiellt handikapp händer det ofta att den “friska” delen försöker kompensera och blir därmed mer sliten.

Friskvård och energi

Oavsett vilken typ av funktionsnedsättning du har så är regelbunden massage ett fantastiskt sätt att må bättre på, både fysiskt och psykiskt, och är något som bör prioriteras både som friskvård men också för det allmänna välbefinnandet. Bor du i huvudstaden kan du åtnjuta massage i Stockholm på en regelbunden basis och du kommer snabbt upptäcka hur välgörande det är för kropp och själ. Redan efter den första gången kommer du att uppleva en slags lätthet och värme i kroppen som du säkert inte känt på länge, och många säger att det känns som en energikick efteråt.

Hur går massage för funktionshindrade till?

Om du aldrig har fått massage förut så kanske du känner dig lite nervös inför det första besöket. Det kommer snabbt att gå över för så fort du kommer in i lokalen och får träffa massösen eller massören kommer du känna dig välkommen. Efter ett samtal om hur du mår och var du känner att det spänner eller gör ont får du lägga dig eller sätta dig på en brits eller massagestol. Var inte orolig för att ditt funktionshinder försvårar situationen; det finns många sätt att placera sig på för att massören skall komma åt på alla de rätta ställena.

Massage består av att man med mjuka men bestämda handrörelser mjukar upp stela leder och muskler. Det sker i långsam takt och genom att använda särskilda oljor blir det en smidig och behaglig upplevelse som också är välgörande för huden. Har du särskilt ont någonstans kan massören antingen helt undvika stället eller “arbeta” runt området upprepade gånger tills smärtan avtar och försvinner.

Inte bara för kroppen

Allteftersom massagen fortskrider kommer du att känna hur kroppen blir allt mjukare och avslappnad och förutom det rent fysiska behaget med detta kommer du också mentalt att kunna koppla av allt mer. En aspekt av massagebehandlingar som inte alltid tas upp är hur bra man mår psykiskt av att bli berörd och ompysslad. Alla människor är värda känslan av att bli omhändertagna och väl behandlade och det är just det som en grundlig massage kan erbjuda, oavsett om man är funktionshindrad eller inte.

Vill du boka massage? Kontakta mig då idag via formuläret på den här sidan.